Performans Pazarlaması

Performans pazarlama, reklam verenlerin yalnızca tıklama veya satış gibi belirli aksiyonlar alındığında ödeme yaptığı bir pazarlama modelidir.

Performans Pazarlaması Çeşitleri

  1. Sosyal medya reklamları
  2. Google reklamları
Ekran Resmi 2024 07 26 13.51.28

İşletmeler İçin Google Reklamları Neden Önemli?

Google reklamları işletmelerin hedef kitlelerine doğrudan ulaşma imkanı sunar. Google sayesinde, potansiyel müşterilere daha hızlı ve etkili bir şekilde erişilebilir. Ayrıca, reklamlar yalnızca tıklama veya dönüşüm gibi belirli aksiyonlar alındığında maliyet yaratır, bu da bütçelerin daha verimli kullanılmasını sağlar. İşletmeler, detaylı analiz ve raporlama özellikleri ile kampanyalarının başarısını ölçebilir ve optimize edebilir, böylece pazarlama stratejilerini sürekli iyileştirebilirler.

0
Müşteri
0
Kişilik Pazarlama Ekibi
0
Farklı Ülkeden Marka
performans pazarlaması nedir

Performans Pazarlaması Süreci Nasıl Yürütülür?

Performans pazarlaması süreci, öncelikle hedeflerin belirlenmesiyle başlar. Reklam verenler, kampanya hedeflerine uygun kanalları ve stratejileri seçer. Ardından, hedef kitleyi çekmek için reklamlar hazırlanır ve yayınlanır. Kampanya boyunca, kullanıcıların tıklama, kayıt olma veya satın alma gibi belirli aksiyonları izlenir ve analiz edilir. Bu veriler, performansın değerlendirilmesi ve gerekli optimizasyonların yapılması için kullanılır. Sürekli olarak izlenen ve iyileştirilen kampanyalar, belirlenen hedeflere ulaşana kadar devam eder.

Ekran Resmi 2024 07 26 13.54.31

Performans pazarlaması, reklam verenlerin yalnızca belirli aksiyonlar gerçekleştirildiğinde ödeme yaptığı bir dijital pazarlama modelidir. Bu aksiyonlar, genellikle tıklamalar, satışlar, kayıtlar veya indirilen uygulamalar gibi ölçülebilir etkinliklerdir. Bu model, reklam bütçelerinin daha etkin kullanılmasını sağlar çünkü reklam verenler yalnızca kampanyalarının başarıyla sonuçlandığı durumlarda ödeme yaparlar. Performans pazarlaması, sürekli izleme, analiz ve optimizasyon gerektirir, böylece reklam kampanyalarının verimliliği artırılır ve istenen sonuçlara ulaşılması sağlanır.

Potansiyel müşterilere ulaşmak için kullanılabilir tüm kanalları tercih etmek ve bu kanallarda en optimize bütçeler ve tekliflerle pazarlama stratejilerini yürütmek en verimli yaklaşımdır. Web sitenizin olup olmaması, hangi pazarlama kanalını seçeceğinizi belirleyen önemli bir faktördür. Sektör ve hedef müşteri kitlesine göre kullanılacak mecralar ve bütçe süreçleri değişkenlik gösterebilir.

 

Performans pazarlama, markaların dijital ortamda uyguladıkları pazarlama stratejilerinin bütünüdür. Bu model, satış yapma, potansiyel müşteri toplama, gösterim ve daha fazla ziyaretçi elde etme gibi hedeflere ulaşmayı amaçlar. Dijital reklam mecralarında hesapların yönetimi, optimizasyonu, kampanya stratejilerinin geliştirilmesi ve hedef KPI’lar doğrultusunda teklif stratejilerinin oluşturulması ve yönetimini içerir.

 

Reklam mecralarının tümü, genel olarak birbirini destekler ve dönüşüm hunisinin her aşamasında hedef kitleye ulaşarak bize olumlu katkı sağlar. Bu nedenle sosyal medya kanallarını etkin bir şekilde kullanmak önemlidir. Sosyal medya reklamları için (LinkedIn, Twitter, Business Manager, TikTok vb.), hedef kitle ve markanın hedefleri doğrultusunda en uygun mecrayı belirleyerek stratejiler geliştirilmelidir.

 

Reklam çalışmalarının sonuçlarını analiz edebilmek için web sitenize eklenen Google Ads dönüşüm kodu, Facebook Pixel, Analytics gibi kodlar sayesinde verimliliği ölçebiliyor ve analizler yapabiliyoruz.